De Potter Reclame en Print

De Potter Reclame en Print levert alle visuele communicatie voor binnen en buiten. Dit loopt uiteen van gevelreclame en wagenbelettering tot brochures en bedrijfskleding. Met meer dan 50 jaar ervaring is De Potter volledig thuis in het complete print- en drukproces. Eigenaar Remco de Potter stond van kinds af aan bij zijn vader achter de drukpers. Hij vond het toen al een prachtig beroep en er was dan ook geen twijfel over mogelijk dat hij de zaak van zijn ouders zou overnemen.

Remco de Potter

Remco is een geboren ondernemer, die naast creatief ook graag sociaal bezig is. “Klanten zijn bijna als vrienden. Ik probeer zo snel mogelijk een relatie op te bouwen. Die manier van werken voelt voor mij het fijnst. Daarnaast denken wij ook heel erg mee met de klant. Als de klant met een vraag komt, bieden we indien gewenst alternatieven aan die uiteindelijk mooier, beter, voordeliger en sneller zijn.” Klanten staan bij De Potter altijd op één. “Het geeft me een kick om iets wat onmogelijk is mogelijk te maken. Waar een ander zijn handen ervan af trekt, zien wij een uitdaging. Dat draagt bij aan ons succes.”

De werkzaamheden van De Potter waren van oorsprong gericht op handelsdrukwerk. Door de veranderende markt besloot Remco om de werkzaamheden meer te gaan richten op indoor- en outdoor-reclame. Deze switch ging niet zonder slag of stoot. Een aantal jaar geleden kwam De Potter in conflict met een leverancier. Dat conflict leidde uiteindelijk tot een rechtszaak die verloren werd. Hierdoor moest Remco namens De Potter in een korte tijd een groot bedrag op tafel leggen, waar hij op dat moment geen beschikking over had. “Ik heb heel even overwogen om naar de bank te gaan, maar in onze situatie was het onmogelijk om een lening aan te vragen. Op dat moment dacht ik dat ik het faillissement aan moest vragen.” Gelukkig was Remco bekend met ECP en hun debiteurenbeheer. “Ik heb ECP benaderd en zij zijn diezelfde avond nog naar ons toegekomen. We hebben pizza besteld, een whiteboard gepakt en zijn gaan tekenen. Wat is de omzet, hoeveel staat er nog open, wat zijn je kosten? Die avond kon er een streep worden gezet door het woord faillissement.”

Marcel van der Torre – ECP:

“Dat Remco de Potter na een moeilijke periode met zijn bedrijf weer aan zijn toekomstdromen denkt, geeft mij ontzettend veel voldoening. Bij ECP doen we niets liever dan ondernemers weer met ondernemen bezig laten zijn. Remco’s werkwijze om met zijn klanten een goede relatie op te bouwen past bovendien perfect bij hoe we als ECP met onze klanten om willen gaan.”

ECP kon door efficiënt debiteurenbeheer de betaling van facturen naar voren kon halen. Hierdoor was De Potter in staat om tijdig de rekening van de rechtszaak te betalen. Een financiële redding voor het bedrijf. Maar het uit handen geven van het debiteurenbeheer door ECP bood méér voordelen voor De Potter. Remco kan zich weer volledig op het ondernemerschap richten. “In het verleden kostte het ons veel tijd en geld om achter onze debiteuren aan te gaan. Daar ben ik nu vanaf. Mijn kwaliteit ligt niet bij het financiële gedeelte van het bedrijf. Dat doet ECP nu voor mij en dat vind ik fantastisch.”

Remco heeft ECP nooit ervaren als geldschieter, hij ziet ze eerder als een zakelijke partner. Het onderlinge contact verloopt dan ook gemakkelijk en snel. “We hebben hele korte lijnen met elkaar. Bovendien benadert ECP onze klanten als hun eigen klanten. En moeten er belangrijke keuzes worden gemaakt, zoals het wel of niet doorzetten van een case naar incasso, dan wordt dit pas na onze goedkeuring gedaan. Een belletje aan onze kant kan namelijk helpen om de relatie met onze klant goed te houden.”

Remco is zeer tevreden over de samenwerking met ECP en zou nooit meer een bank overwegen. “Ik onderneem nu met mijn eigen centen, niet die van de bank. Doordat ECP het betalingsgedrag van mijn klanten heeft verbeterd, krijg ik het geld sneller binnen dan mijn concurrenten. Dat geeft veel vrijheid, bijvoorbeeld op het moment dat ik een investering wil doen.” De Potter gaat een rooskleurige toekomst tegemoet, waarin ECP altijd een rol zal blijven spelen. “In de toekomst willen we met een groter team gaan werken en ons ook meer gaan richten op de onlinemarkt. Er zullen investeringen nodig zijn die we moeten financieren. Dankzij ECP kunnen onze dromen werkelijkheid worden.”