Hoe werkt Asset Based Financiering door ECP?

Als je op onze website een financieringsaanvraag doet, vragen we je een aantal gegevens over je onderneming in te vullen. Die gegevens zijn voor ons de input voor een eerste gesprek waarvoor een van onze accountmanagers bij je langskomt. Samen brengen we de financiële situatie van jouw onderneming in kaart en kijken we naar jouw uitdagingen, behoeften en wensen voor de korte en lange termijn.

Maar omdat we meer zijn dan alleen een geldschieter is dit eerste gesprek ook een persoonlijke kennismaking. Wij vinden dat er vanuit beide kanten een ‘klik’ moet zijn, waardoor we elkaar niet alleen kúnnen maar ook wíllen helpen. Want ondernemen is mensenwerk.

Voelt de klik goed en geloven we er allebei in? Dan ontvang je van ons snel een op maat gemaakt financieringsvoorstel en volgt er een onafhankelijke check door onze kredietcommissie. Zo grondig? Ja, want vermogen om te groeien zit hem ook in een vertrouwensrelatie. Zodra alle lichten op groen staan, kunnen we zonder zorgen gas geven. En daar hoeft in onze ervaring niet veel tijd overheen te gaan.

Vanaf dat moment gaat ons on-boarding team aan het werk om de systemen zo snel mogelijk bij elkaar aan te laten sluiten. Je krijgt een training om te zorgen dat jouw manier van factureren snel aansluit en je het ECPlatform goed kunt gebruiken. Zodra alles aangesloten is, goed werkt en jij je daar comfortabel bij voelt, dan neemt onze operationele afdeling alles over.

 

Van debiteurenbeheer tot en met incasso

We nemen alle bestaande debiteuren over en gaan het volledige debiteurenbeheer verzorgen. Uit jouw naam en op jouw briefpapier sturen we de facturen uit. Daar voegen we enkel een stukje tekst aan toe, zodat jouw klanten weten dat wij het debiteurenbeheer hebben overgenomen.

Door ons debiteurenbeheer nemen we jou of jouw financiële afdeling veel werk uit handen. Zo beantwoorden wij vragen van debiteuren, verwerken we alle binnengekomen betalingen en volgen we vervallen facturen actief op. Indien nodig verzorgen we ook een incassotraject of juridische procedure. Dat doen we altijd in nauw overleg en je bent 24/7 op de hoogte van alle stappen en gebeurtenissen. Dit alles zodat jij je kunt richten op waar je goed in bent: het runnen van jouw onderneming.

Kan ik niet gewoon een keer een factuur factoren?
Er zijn factoring partijen in de markt die snel een enkele factuur financieren. Wij geloven daar niet in. Wanneer je als ondernemer zaken gaat doen met ECP, dan willen we jou voor langere tijd bij kunnen staan, zodat je de financiële ruimte optimaal kunt benutten. En dat werkt alleen als we jouw hele debiteurenbeheer overnemen en je aansluiten op ons platform. Klinkt ingewikkeld maar is eigenlijk zo gebeurd, aangezien we werken met alle bekende boekhoudsystemen. Wij zorgen voor rust in de organisatie, zodat jij weer kunt ondernemen; dat kan niet door ad hoc een keer ‘een brandje te blussen’.
Accepteren jullie iedereen als klant?

Het is in jouw belang en in het belang van jouw onderneming dat de financiering goed past bij jouw situatie. Omdat ECP gelooft in een samenwerking op de lange termijn is het voor ons ook belangrijk om goed inzicht te krijgen in jouw bedrijf, de huidige situatie en jou als ondernemer. Heel belangrijk voor ons: er moet een ‘klik’ zijn. Verder zijn er bepaalde branches en bedrijfsactiviteiten die we vanwege ethische redenen uitsluiten. Lees meer over hoe we kennismaken met onze nieuwe klanten.

Wil je weten wat je aan moet leveren?

In tegenstelling tot een bank kijken wij niet alleen naar de resultaten van de laatste boekjaren, maar zoeken we juist naar manieren om je vandaag voor de toekomst te ondersteunen. Voor Asset Based Financiering kijken we naar bezittingen die we om kunnen zetten in werkkapitaal. Daarvoor hebben we een goed inzicht in jouw huidige situatie nodig. Wil je weten hoe we dat doen?

Overtuigd dat ECP je kan helpen met vermogen om te groeien?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen?