Hoe werkt debiteurenbeheer door ECP?

Wat verandert er aan mijn facturen als ECP mijn debiteurenbeheer doet?

Bijna niks. Wanneer ECP jouw debiteurenbeheer overneemt stuur jij jouw factuur naar het ECPlatform. Vervolgens sturen wij jouw factuur door naar jouw klant en gaat ECP jouw debiteurenbeheer verzorgen.

Het versturen van de facturen naar het ECPlatform kan handmatig voor kleinere aantallen facturen, of volledig geautomatiseerd. Vanaf dat moment regelen wij het debiteurenbeheer en zorgen we voor betaling.

Vinden mijn klanten het niet vervelend als ik een andere partij het debiteurenbeheer laat doen?

Er zijn veel verschillende redenen voor ondernemers om hun debiteurenbeheer uit te besteden, dus debiteuren komen dit steeds vaker tegen en raken eraan gewend. Factoring is ook een steeds bekendere term. Misschien zal men er in het begin aan moeten wennen dat de betalingstermijnen wat strikter worden gehandhaafd dan men gewend was van de ondernemer zelf. ECP heeft heel veel ervaring en kennis op dit gebied en besteedt veel aandacht aan een correcte communicatie. We behandelen jouw debiteur alsof het onze eigen klant is, want eigenlijk is dat ook zo. Uit ervaring weten we dat, doordat we duidelijk en consequent communiceren en strakke betaaltermijnen hanteren, het betaalgedrag van jouw debiteuren substantieel verbetert. Wij noemen deze afdeling niet voor niets ‘Eerste Hulp Bij Overmaken’.

Dat debiteurenbeheer door ECP juist zorgt voor een goede financiële huishouding en zelfs een verbetering van de verstandhouding met de klant, zegt ook Tiemen Schra van Baas BV.

Kan ik niet gewoon een keer een factuur factoren?

Er zijn factoring partijen in de markt die snel een enkele factuur financieren. Wij geloven daar niet in. Wanneer je als ondernemer zaken gaat doen met ECP, dan willen we jou voor langere tijd bij kunnen staan, zodat je de financiële ruimte optimaal kunt benutten. En dat werkt alleen als we jouw hele debiteurenbeheer overnemen en je aansluiten op ons platform. Klinkt ingewikkeld maar is eigenlijk zo gebeurd, aangezien we werken met alle bekende boekhoudsystemen. Wij zorgen voor rust in de organisatie, zodat jij weer kunt ondernemen; dat kan niet door ad hoc een keer ‘een brandje te blussen’.

Bij wie kunnen mijn debiteuren terecht voor vragen?

Jouw klant is onze klant. Aangezien wij het debiteurenbeheer regelen kan de klant bij ons terecht voor vragen over de factuur en de betaling. Die bereikbaarheid vinden debiteuren heel belangrijk. We zijn bereikbaar van 8 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds. We houden jou op de hoogte van de status van de facturen en het contact met de klant. Mocht er een geschil ontstaan, dan brengen we je meteen op de hoogte en proberen we dit in goed overleg op te lossen.

Zijn mijn debiteuren en facturen verzekerd?

ECP neemt normaal gesproken al je debiteuren ‒ en dus ook het risico ‒ over. Dus of de debiteuren en facturen verzekerd zijn is eigenlijk niet belangrijk voor jou; wij zorgen voor de betaling. Via het ECPlatform geven we je duidelijk inzicht in de vraag of een debiteur jouw risico is, of het risico van ECP.

Wat gebeurt er als een van mijn debiteuren failliet gaat?

Afhankelijk van de situatie kan het zo zijn dat jouw facturen en debiteuren verzekerd zijn. We maken dit vanaf het begin transparant in onze onderlinge afspraken, zodat je weet waar je aan toe bent. Het risico ligt normaal gesproken bij ons, tenzij uit een creditcheck blijkt dat we uitdagingen met een debiteur verwachten. Het ECPlatform geeft je hier vanaf het begin duidelijkheid in.

Neemt ECP oude, nog openstaande facturen over?

Absoluut. Iets wat voor veel ondernemingen een direct voordeel is, aangezien je daarmee direct over kapitaal beschikt. Facturen die niet worden overgenomen zijn bijvoorbeeld creditfacturen en facturen die om een bepaalde reden door de debiteur worden betwist.

Hoe snel worden mijn facturen uitbetaald?

Natuurlijk kunnen we je binnen 24 uur uitbetalen, maar soms is het beter én voordeliger om bijvoorbeeld na 14 dagen uit te betalen. Als de nood aan de man is, kunnen we je dus ook heel snel helpen.

Neemt ECP alle debiteuren over?

Het uitgangspunt is dat ECP alle facturen en debiteuren overneemt. Vaak is dat ook het geval met reeds openstaande facturen, dus die kunnen vrijwel direct worden omgezet in werkkapitaal.

Overtuigd dat ECP je kan helpen met vermogen om te groeien?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen?