R&A Beveiliging

R&A Beveiliging levert beveiligers voor evenementen en horeca. Zo is de Maassilo in Rotterdam een van hun vaste klanten. Ook artiesten, winkels en objecten beveiligt R&A vakkundig. R&A staat voor Respect en Awareness. Met hun kennis en ervaring weten ze de juiste mensen op de juiste plekken in te zetten. Op deze manier dragen de beveiligers bij aan het succes van de klant. R&A zet liever één geschikte en gecertificeerde beveiliger in die lastige situaties moeiteloos overziet, dan twee onervaren ‘krachtpatsers’.

Rico van Elenburg

Rico van Elenburg is eigenaar van R&A Beveiliging en stuurt elke dag met veel plezier het bedrijf aan. Van nature uit werd Rico altijd al gezien als beschermer of beveiliger, zonder dat hij hiervoor officieel bevoegd was. “Mensen voelden zich veilig en beschermd bij mij. Vanuit daar ben ik gaan kijken wat ik als bijbaan kon gaan doen naast mijn studie. Ik ging aan de slag als beveiliger bij een Irish Pub. Dat beviel erg goed en ik kreeg steeds meer opdrachten. Ik heb mijn beveiligingsdiploma behaald en ben met R&A Beveiliging begonnen. Ik kan voor een groot publiek veiligheid bieden. Door de juiste personen op de juiste plek in te zetten, kun je angst bij mensen wegnemen. Daar doe je het voor.”

De business liep goed en R&A kreeg de mogelijkheid om personeel en opdrachten van een andere partij over te nemen. Dit leidde op financieel gebied tot uitdagingen. “Als je ineens van 20 naar 140 man gaat, komen daar veel extra kosten bij kijken. Denk aan bedrijfsauto’s en een groter kantoor. Daar hadden we ons in vergist. Financieel waren we niet voorbereid op zo’n enorme groei. Hierdoor ontstond er een cashflow-probleem.” De financiële cijfers stonden er niet goed voor en R&A Beveiliging stond op het punt om failliet te gaan. Door de opgebouwde schuld wilde de bank geen extra lening verschaffen. R&A moest dus op zoek naar een andere financiële oplossing. “We kwamen toen eerst terecht bij een partij die enkel facturen opkocht. Op deze manier kregen wat ruimte. Maar dat bleek niet dé oplossing voor het probleem. Via-via kwamen we toen terecht bij ECP. Zij boden niet alleen debiteurenbeheer aan, maar een totaalpakket. ECP kijkt niet alleen wat er financieel binnenkomt, maar ook wie je debiteuren zijn en welke problemen opgelost moeten worden. Dat was precies wat we nodig hadden om door te gaan”.

Remco van der Burg – ECP:

“Klanten zoals R&A maken dat ik veel plezier heb in mijn werk. We kunnen hier als ECP onze meerwaarde tonen en laten zien wat ‘Whatever it takes’ inhoudt. De mensen van R&A beveiliging zijn echte professionals in hun vak. Ze zorgen ervoor dat iedereen zich veilig kan voelen tijdens een leuke avond uit. Ik ben er trots op dat wij er met ECP voor kunnen zorgen dat zij zich kunnen focussen op die taak.”

Rico is ECP dankbaar voor wat ze voor hem en het bedrijf doen. “Onze administratie was niet op orde, maar ECP heeft ons hier enorm bij geholpen. Dankzij ECP hebben wij weer een duidelijk financieel overzicht en hebben ze ons in het hele proces gesteund en begeleid. ECP heeft veel expertise en je wordt aangemoedigd om door te pakken. Sinds de samenwerking met ECP is alles veranderd in positieve zin. Het gaat niet alleen financieel goed, maar ook de hele werksfeer is omgeslagen.

Dat ECP meer is dan enkel debiteurenbeheer, blijkt wel uit de samenwerking. “ECP is echt een partner. Alle facturen worden in de gaten gehouden en ze kijken of er geen klanten tussen zitten die problemen kunnen veroorzaken. ECP denkt echt met je mee, we hebben veel steun aan ze. In het begin was ik nog een heel klein beetje sceptisch, maar ze zijn absoluut nagekomen wat ze beloofd hadden.”

Dankzij ECP heerst er weer rust en positiviteit bij R&A. Rico: “ECP gelooft in ons. Ze gaven de financiële ruimte om een doorstart te maken. Door die financiële rust heb ik de kracht gevonden om weer te focussen op mijn passies: ondernemen, kansen pakken en groeien. Ook in de toekomst blijven we sowieso bij ECP. Als ik kijk naar de meerwaarde die zij bieden, ook in het debiteurenbeheer, nemen zij veel zorgen voor ons weg.”