Wat zijn de voordelen van Asset Based Financiering door ECP?

Wat levert Asset Based Financiering door ECP mij op?

Asset Based Financiering zorgt voor financiële ruimte doordat we jouw bezittingen omzetten in werkkapitaal. Hierdoor heb je direct geld beschikbaar om rekeningen te betalen of te investeren. Zo krijg je ruimte om te ondernemen. Kijk ook hier.

Dat Asset Based Financiering de meest flexibele, en daarmee de beste, vorm van financiering voor allerlei ondernemers is kun je hier lezen. Maar de manier waarop ECP ABF aanbiedt heeft nog meer voordelen waar je misschien niet meteen aan denkt. We zien vaak dat extra werkkapitaal gebruikt kan worden om betere voorwaarden met jouw leveranciers af te spreken. Als jij niet op de betaling van je facturen hoeft te wachten hoeven zij dat ook niet, en daar kan inkoopvoordeel uit voortvloeien. Verder bespaar je veel tijd en werk (en dus loonkosten) als je je debiteurenbeheer door ECP laat doen. En dan hebben we het nog niets eens over het advies en de algemene ondersteuning die je van ons kunt verwachten. We zijn er als je ons nodig hebt.

Wat kost Asset Based Financiering de ondernemer?

Het tarief dat we berekenen is afhankelijk van meerdere aspecten, die per klant verschillen. ECP levert maatwerk en dat geldt ook voor de prijs. Verzorgen we jouw debiteurenbeheer, dan rekenen we over de facturen een vast bedrag per factuur. Verzorgen we financiering op basis van jouw assets, dan rekenen we een percentage van de omzet. We rekenen geen rente, simpelweg omdat dat zou betekenen dat onze belangen uit elkaar lopen, en daar geloven we niet in.

Aanvullende diensten, zoals het uitvoeren van een creditcheck of een antifraudecontrole, brengen ook kosten met zich mee. Alle kosten maken we inzichtelijk in ons ECPlatform. Daarmee krijg je 24/7 toegang tot jouw huidige en toekomstige saldo en weet je precies wat er komen gaat.

Wat doet ECP voor mijn administratie?

ECP snapt dat we ondernemingen alleen goed kunnen ondersteunen als er een goede administratie wordt gevoerd. Wanneer je gebruik gaat maken van de financiering koppelen we jouw boekhouding dan ook aan ons ECPlatform, waardoor je direct beter inzicht krijgt in je financiële data. Verder zal ECP, in het geval van financiering op basis van debiteuren, de hele administratieve rompslomp van het betaald krijgen van facturen van je overnemen. Dat geeft rust in de onderneming omdat ook de crediteuren veel sneller betaald kunnen worden. We zien vaak dat de tijd en kosten die ondernemers besteden aan (debiteuren)administratie drastisch terug worden gebracht. Bekijk het verhaal van Baas B.V.

Hoe snel kan ECP mij financieren?

Als het moet kan het snel, heel snel zelfs, want het kan natuurlijk dat je acuut hulp nodig hebt. Maar het is in jouw belang als ondernemer, maar uiteraard ook in het belang van ECP, om eerst een goede analyse te maken van de huidige situatie, de onderneming en de ondernemer. Dat begint met een gesprek en een analyse van de cijfers, maar ook met een verkenning van de markt en een analyse van de mogelijkheden. Wij gebruiken slimme software om snel een analyse te kunnen maken voor de korte termijn, maar ook om naar de lange termijn te kijken. Hierdoor kunnen we binnen een aantal dagen een goed advies geven over de vorm en de hoogte van de financiering. Als de afspraken zijn gemaakt, koppelen we jouw boekhouding aan ons ECPlatform en worden de eerste betalingen gedaan. Dit proces kan binnen een paar weken zijn afgerond. Wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op.

Wat is het ECPlatform?

ECP werkt met een eigen systeem, het ECPlatform. Via het platform heb je 24/7 inzicht in de financiering, debiteuren en je liquiditeitspositie. Het systeem maakt een koppeling met jouw boekhoudsysteem, of je kunt handmatig de facturen uploaden. Je hoeft dus weinig aanpassingen door te voeren in het facturatieproces. Bij de start van onze samenwerking gaat ons on-boarding team aan het werk om jouw proces zo soepel mogelijk te laten integreren in ons proces. Hierbij hoort ook een training in het gebruik van het ECPlatform.

Rico van Elenburg van R&A Beveiliging vertelt hoe het ECPlatform hem heeft geholpen.

ECP zegt: ‘Whatever it takes’; wat betekent dat?

Voor ECP is meedenken met ondernemers de normaalste zaak van de wereld. Natuurlijk doen we alleen zaken met verstandige, bonafide ondernemers, dus voeren we serieuze gesprekken voor we samen gaan werken. Maar als we eenmaal besluiten om met jou in zee te gaan en financiering te verstrekken, dan gaan we ook ver, heel ver eigenlijk, om jou te laten slagen. En dat gaat verder dan alleen financiering; we staan je bij met advies op allerlei gebieden. Waarom? Omdat wij gewoon geloven dat dat de manier is om zaken te doen.

Overtuigd dat ECP je kan helpen met vermogen om te groeien?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen?