Welke vorm van bedrijfsfinanciering biedt ECP?

ECP verstrekt financiering op basis van de middelen van de onderneming (assets). Daarom heet dat Asset Based Financiering (ABF). Eigenlijk financiert ECP dus niet zozeer op het verleden, zoals traditionele banken, maar gebruiken we bestaande bezittingen (voorraad, auto’s, gebouwen en uitstaande facturen) als basis voor de financiering. Het bedrag dat we financieren is dus heel flexibel en krimpt of groeit mee met de waarde van je bezittingen op dat moment. Zo financier je alleen wat je nodig hebt en wordt die financiering gegarandeerd door je assets. Het is dus een veel veiligere manier om je bedrijf te financieren en geeft je snel ruimte om te groeien. Lees hier meer over Asset Based Financiering.

Ik krijg geen zakelijke financiering bij de bank; waarom dan wel bij ECP?

Traditionele financiers kijken alleen maar terug, dus als er weinig historie is of de cijfers zijn negatief, dan past dat niet in het gestandaardiseerde goedkeuringsproces van de bank. Daar komt bij dat de bank naar een vaste, hoge zekerheidsmarge kijkt. Of er vertrouwen is in toekomst en de ondernemer is dan niet meer belangrijk; het verzoek wordt afgewezen. ECP kijkt naar veel andere zaken en gaat juist op zoek naar de onderdelen van het bedrijf waarop wel gefinancierd kan worden.

Financiering op basis van debiteuren is hier een mooi voorbeeld van. ECP betaalt de factuur, die de klant uiteindelijk ook aan de ondernemer zou betalen, eerder uit, zodat de ondernemer sneller beschikking over geld heeft. Hetzelfde geldt voor voorraden. Als de onderneming voorraden heeft, dan zit hier geld in dat niet gebruikt kan worden. Ook hier kan financiering op plaatsvinden.

Zo wordt er gekeken naar de behoefte op dat moment. De financiering wordt aangepast aan de directe vraag en kan dus flexibel worden ingezet en meegroeien of weer in omvang afnemen.

Overtuigd dat ECP je kan helpen met vermogen om te groeien?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen?