Wie is ECP?

De oprichters van ECP zijn ondernemers in hart en nieren. Ze hebben zelf ervaren hoe het voelt wanneer dingen niet lopen zoals gehoopt of gepland. Ze weten uit eigen ervaring dat ondernemen zowel uitdagingen als kansen met zich meebrengt en dat je als ondernemer vaak extra financiële middelen nodig hebt om stappen voorwaarts te zetten. Omdat niet alle financiële instanties deze middelen altijd kunnen bieden, ontstond de behoefte aan een ander type zakelijke financiering en een unieke vorm van partnerschap. Dat type financiering is Asset Based Financiering en het partnerschap kenmerkt zich door onze belofte dat wij jou als ondernemer bijstaan, ‘Whatever it takes’.

ECP bestaat uit een team van volhardende professionals uit diverse vakgebieden dat zich dagelijks inzet om ondernemers te begeleiden bij financieringsprocessen en cashflowmanagement. Bij ECP werken specialisten op het gebied van financiën, debiteurenbeheer, juridische zaken en IT. Maar bovenal praat je bij ons als ondernemer altijd met ondernemers.

ECP kenmerkt zich verder door een aantal waarden die we hoog in het vaandel hebben staan. Op de eerste plaats willen we geen financiële machine zijn zonder emotie. Ja, we bieden je financiële middelen, maar we zijn vooral geïnteresseerd in de persoon achter de onderneming. We zijn benieuwd naar jouw passie voor het vak en dromen als ondernemer. Op het moment dat je bij ons aanklopt doe je dat met een serieus financieringsvraagstuk. Bij ECP geloven we dat we je daar alleen bij kunnen helpen als we weten wat er speelt binnen jouw onderneming.

Wij kijken altijd naar wat er wél mogelijk is. Ondernemen is namelijk inventief dóén en kansen zien, en bij ECP doen we niets liever dan je daarvoor de ruimte bieden.

We maken zoveel mogelijk zaken voorspelbaar. Dat is waarom we ons ECPlatform hebben ontwikkeld. Realtime inzicht in je cijfers zorgt ervoor dat je altijd weet hoe je ervoor staat om zo de juiste beslissingen te nemen voor de toekomst.

Maar ‘Whatever it takes’ gaat uiteraard verder dan technologie. Je kunt altijd op ons rekenen voor advies over allerlei aspecten van ondernemen; daar hebben we de beste specialisten voor in huis. We stellen alles in het werk om de weg vooruit te garanderen. Op deze manier is je financiële huishouding in de best denkbare handen. Hoe dat er precies uitziet, dat verschilt per situatie. We leveren maatwerk zonder moeilijke constructies. Regelmatig bellen? Wil je sparren? Vind je het goed zo, of wil je meer? Je kunt het er altijd over hebben met je vaste aanspreekpunt binnen ECP. Vermogen om te groeien, daar kom je voor.

Wat doet ECP?

ECP ondersteunt jou als ondernemer om groei te realiseren of jouw onderneming een zetje in de juiste richting te geven. We noemen dit ‘Vermogen om te groeien’.

Doordat we bedrijfsfinanciering aanbieden op basis van jouw debiteuren, voorraad en andere middelen (Asset Based Financiering), kunnen we veel betere voorwaarden bieden en veel sneller schakelen dan partijen die je financieren op basis van het verleden.

We financieren alleen wat je op dat moment nodig hebt en de financiering beweegt mee met jouw behoefte. Hierdoor ontstaat er financiële ruimte en kun jij je richten op waar je goed in bent: het laten groeien van je bedrijf.

Onze meest gebruikte bedrijfsfinanciering vindt plaats op basis van debiteuren. De betaling van de facturen waar je normaal (lang) op moet wachten wordt direct door ons geregeld en wij verzorgen, uit jouw naam, je debiteurenbeheer. Daarbij doen wij de complete afwikkeling in-house, zodat de lijnen kort en direct zijn.

En gaat het een keer niet zo lekker? Wij kijken verder dan een mindere periode en zullen je helpen om te analyseren waar de problemen zijn ontstaan, hoe ze op te lossen en ze in de toekomst te voorkomen met het oog op succes op de lange termijn. Succes creëren we samen. Daar doen wij alles voor.

We zijn veel meer dan alleen een geldschieter. Dat merk je vanaf het eerste gesprek. Laat een aantal van onze klanten je hier meer over vertellen.

ECP zegt: ‘Whatever it takes’; wat betekent dat?

Voor ECP is meedenken met ondernemers de normaalste zaak van de wereld. Natuurlijk doen we alleen zaken met verstandige, bonafide ondernemers, dus voeren we serieuze gesprekken voor we samen gaan werken. Maar als we eenmaal besluiten om met jou in zee te gaan en financiering te verstrekken, dan gaan we ook ver, heel ver eigenlijk, om jou te laten slagen. En dat gaat verder dan alleen financiering; we staan je bij met advies op allerlei gebieden. Waarom? Omdat wij gewoon geloven dat dat de manier is om zaken te doen.

Waar komt het geld vandaan en hoe krijg ik zekerheid voor de lange termijn?

Wij hebben een uitgebreid internationaal netwerk van institutionele partijen en investeerders die, net als wij, geloven in de potentie van het mkb. Die partijen stellen geld ter beschikking dat wij gebruiken voor jouw financiering. Omdat we dus met veel verschillende, gerenommeerde partijen werken die dit ook als een langetermijninvestering zien, is jouw financiering op de lange termijn gegarandeerd.

ECP is onafhankelijk en niet verbonden aan een bank, maar we hebben veel ervaring met het samenwerken met banken om tot een optimale oplossing te komen.

Waarom ECP?
  • ECP biedt een moderne vorm van zakelijke financiering die aansluit bij de eisen en wensen van moderne ondernemers
  • De financieringsvorm van ECP, Asset Based Financiering, is flexibel en beweegt mee met de vraag. Het is perfect voor het financieren van onder meer werkkapitaal of investeringen.
  • De mensen achter ECP zijn zelf ervaren ondernemers die hun ervaring en expertise in financiering koppelen aan hun inzicht als ondernemer
  • ECP kijkt naar veel meer dan alleen de resultaten uit het verleden en zoekt samen met jou naar een gezonde oplossing
  • ECP gaat ver, heel ver zelfs om jouw onderneming tot een succes te maken – we noemen dit ‘Whatever it takes’
  • Het ECPlatform is een makkelijke tool om jouw boekhouding te koppelen en biedt slim financieel inzicht in jouw financiële situatie en toekomst
  • ECP beschouwt jouw klant als haar eigen klant

En wat nu?

Wij zijn zelf ook ondernemers en experts op het gebied van financiering. Hierdoor kunnen we goed en snel inschatten wanneer je voor financiering in aanmerking komt en wat de beste vorm voor jou is.

Weet je al iets over financieren en heb je je eigen situatie goed in kaart? Neem dan direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Vind je het lastig om in te schatten of financiering een oplossing voor jou is en wil je eerst meer weten? We hebben veel ondernemersvragen op een rijtje gezet. Nog steeds niet zeker of ECP je kan helpen of ben je juist overtuigd?